skip to Main Content

Suomi 100

Aattelin ensin, etten osais sanoo mitään järkevää Suomen itsenäisyydestä. Tai aattelen oikeestaan vieläkin. Sanon kuitenkin. Semmosia asioita niinkun esimerkiksi Suomen itsenäisyys, ei tuu mietittyä kovin paljoa. Tai en tiedä, varmaan moni miettii, mutta mie, 20-vuotias naisenalku, en mieti. Itsenäisyyspäivänä on vapaapäivä, telkkarista tulee päivällä jotain, jonka ajaksi iskä laittaa telkkarin niin kovalle että miuta kiukuttaa, illalla katotaan linnanjuhlia ja syödään hyvin. Lapsena askarreltiin Suomenlippuja, leivottiin pipareita ja koristeltiin ne sinisellä ja valkoisella. Ei kuitenkaan koskaan sen suuremmin paneuduttu siihen, että miksi sitä päivää juhlitaan. Miksi noudatetaan ja arvostetaan perinteitä ja miksi Suomi on Suomi.

Heräsin tänään siihen että hävittäjä lensi mein kodin yli, luulen että se liittyy itsenäisyyspäivään. Ehkä jopa siihen juttuun jota iskä kattoo kovalla telkkarista. Arvostan Suomea valtavasti, mutta itsenäisyyspäivä ei oo koskaan herättäny miussa sen suurempia tunteita, mitä nyt saanu nuorempana (tai oikeestaan vieläkin) kiksejä linnanjuhlien hienoista prinsessamekoista. Äsken katoin kuitenki videopätkän Lappeenrannan sankarihautausmaalta, jossa jokaisen kaatuneen haudalle laskettiin seppele. Ja arvatkaa mitä? Mie kävin itkemään, enkä mitään paria kyyneltä, vaan ihan oikeesti vollotin täällä. Nyt mie sitten mietin, mietin niin hirveesti tätä Suomea ja sen itsenäisyyttä. Haluisin niin kovin kuunnella semmosta pappaa, joka vois kertoa miulle Suomesta. Se vois kertoa miulle tarinoita ja mie voisin kuunnella ja kysellä. Koska en mie oikeesti tiiä hirveesti. Hiihto, sauna, karjalanpiirakat ja mustikkakeitto. Semmosia juttuja tiiän. Tiiän myös, että täällä on hyvä olla. Miun ja muittenkin.

Tiivistettynä; rakastan ja arvostan Suomea ja ”lottovoitto syntyä Suomeen”, on joo tosi kliseinen lause, mutta totisinta totta. Parannusehdotuksena vähemmän loskaa, enemmän aurinkoa ja halvempaa viiniä. Kiitos.

lintu, suomisuomi, pihlajasuomi, sorsasuomi, joutsensuomi, helsinkilintu, suomi, hanhisuomi, lintusuomi, lintu

Nautin tän päivän vapaasta erityisen paljon. Nukuin sopivasti, kävin pitkällä kävelyllä ja kuvasin lintuja. Linnut ja luonto sopi kivasti teemaan!

❤️Maari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top