skip to Main Content

Ekat hajut

Ollaan vuosia käyty äitin ja iskän kanssa lähes jokasella Helsingin reissulla sellasessa itämaisessa ruokakaupassa Hämeentiellä kun Vii-Voan. Löysin sieltä joskus sellasta makeeta soijakastiketta ja on ollu aikoja, kun oon laittanu sitä kaikkeen aamupuurosta makaronilaatikkoon. Eka tuoksu mikä miun nenän tavoitti Thaimaassa, oli Vii-Voan. Hyvä siis, että miuta on alustettu tähän reissuun jo vuoskaudet!

img_6613

img_6646

Molemmat lennot meni miun kiukutteluja ja stressaamisia lukuunottamatta erittäinki hyvin. Vaikka säästettiin (melkeen 100€) jättämällä paikat varaamatta, istuttiin onneks molemmat lennot vierekkäin. Kolmen tunnin välilasku vietettiin Arlandan lentokentällä ilman sen suurempia tylsistymisiä ja myös Bangkokin lento lähti ajallaan ja tais saapua jopa muutaman minuutin etuajassa. Nukuttua en saanu tuntia pidempiä pätkiä, vaikka pimeää ja rauhallista lennolla olikin. Laskeuduttiin paikallista aikaa 7:30 ja maahantuloki sujui mutkitta, jos ei törkeen pelottavat passintarkastajat haittaa.Oltiin tosi nälkäsiä perillä, koska säästettiin (tietysti) myös lennolla ruuissa 35€ per nenä, eikä eväät riittäny kovin pitkälle. Mentiin siis jo lentokentällä syömään, ja sen kerran, kun ois ollu kiva tehdä onnistunu ruokavalinta, niin päätin ottaa mereneläviä äärimmäisen limaisessa kastikkeessa, eikä siinä, jos ois maistunu hyvältä, muttaku ei maistunu. Parit lusikalliset paikallista herkkuruokaa masuun ja kohti ekaa kotia. Yövytään ensimmäienn viikko Airbnb asunnossa kaupungin Pohjois-osassa. Oikeestihan miulla on tosi huono käsitys siitä, missä ollaan ja missä mikäkin paikka sijaitsee. Tiiän kuitenkin, että kaupungin läpi virtaa jonkinmoinen joki ja ollaan sen sillä puolella, missä ei juurikaan turisteja liiku. Kun kävelee pari kilometriä sillan yli, pääsee jo kunnon turismin makuun. Käytiin esimerkiks tänään Bangkokin tunnetuimmalla turistikadulla, Khao San Roadilla ja voi jessus sitä jalkahierontojen, länkkäriravintoloiden ja tuktukien kaaosta. Täällä meidän kotikaduilla saa olla rauhassa, vaikkakin miun jatkuvasti kirkkaan punasena helottava naama kerää katseita.

Tästä ihan vierestä löytyy tärkeimmät, eli 7-eleven, apteekki, supermarketti (mistä ei muuten saa oikeeta ruokaa, koska kaikki syö kokoajan ulkona) ja ruokapaikkoja ovellisista ravintoloista kärrättäviin kojuihin. Vaikkakaan täältä täydellisesti ilmastoidusta huoneesta kuudennesta kerroksesta ei ihan koko ajan huvita lähteä, koska 6 kerroksen nousu takaisin ylös vaatii veronsa. Joka kerta, kun tullaan takasin ylös, ei pysty tekemään mitään ennen vartin välikuolemaa makuuasennossa.

img_6651img_6654

Eilen eli tiistaina käytiin ottamassa japanin aivokuumeeseen rokotteet Bangkok Hospitalissa ja voi juku, mikä kokemus! Ensinnäkin, aikojen varaus onnistu helposti etukäteen sähköpostilla ja niistä kävi selkeesti ilmi kaikki tarvittavat tiedot. Suomessahan vastaava rokote maksaa 125€ kappale ja niitä otetaan kaksi, viikon välillä. Täälä taas on saatavana uusin rokote jota ei oteta kun se yks kpl ja hinta oli jotain 30€ paikkeilla. Koko setti, eli ihan lääkärin kanssa jutustelu, perus terveystarkastus, rokote, jonka laitto osaava sairaanhoitaja ja taksimatka kustansi meiltä molemmilta yhteensä 140€ eli taas kevyt 360€ säästö. Lisäks asiakaspalvelu oli parasta, mitä oon ikinä terveyskeskuksessa saanu. Siihen seikkaan saatto tietysti vaikuttaa se, että maksettiin – maan yleiseen hintatasoon nähden – paljon tosta.

Lyhyesti siis, kaikki hyvin täälä, mites sielä?

❤️Maari

This Post Has 8 Comments
 1. Kysyit: mites siellä- käytiin kukkuroimäen kaatopaikalla elmerin kanssa-ei ehkä ihan yhtä mukavaa kuin siellä- ja tein tunnin lumitöitä ja nyt alan pönttöuunin lämmitykseen- muuten menee ihan kivasti. Mukava nähdä että kaikki on mukavasti.

  iskä

 2. Huisia, nyt tiedän missä meette ja mitä tapahtuu 🙂 hienosti kirjoitat <3 ja Aatulle terkkuja, että soittaa äitille välillä 😉

 3. Mahtavaa, Manja!!!
  Super pikkusisko maailmalla 💙💙💙
  …tuun seuraa koko reissun tätä.
  Ja Aatulle terkut,hyvä Blogi..vaikka mitään näistä tajuukkaa💙💙🙊…Fiilis pohjalta 😜

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top