skip to Main Content

Bananas are for monkeys

Ubudissa ollessamme käytiin tietysti moikaamassa 700 apinaa Monkey Forestissa, koska se on vähän sellanen must see- mesta. Koska en ollu aikasemmin nähny apinaa, niin vierailu oli miulle tosi mieluinen ja jännittävä. Oli niin hassua – ja on edelleen – että miten joku eläin voi olla niin fiksu. Ne osaa avata kookospähkinän ja kuoria banaanin, poseerata kuvissa ja varastaa laukkuja. Ja on vielä niiiin söpöjä!

Liput makso n. 3€ per naama ja sillä pääsi sisään puistoon ja sai viettää siellä aikaa niin kauan kun halusi. Päivä oli lämmin ja ihmisiä oli liikkeellä paljon. Mitä enemmän puistossa on ihmisiä, sitä enemmän myös apinoita, koska ihmisillä on sitä hyvää, banaania. Puisto on aika iso, meillä meni hissukseen kävellessä sen kiertämiseen pari tuntia. Säännöllisin välimatkoin on pieniä kojuja, joista joku huutaa ”banana for monkeys!!” ja ihmiset sitten ostaa niitä, pitää banaania olalla ja odottaa että apina hyppää hakemaan banaanin. Ja sitten otetaan lomakuvia apinan kivekset niskassa, kivaa. Nää tilanteet on yleensä myös niitä, joissa apinaa kiukuttaa, kun ei saa banaania heti tai tekee jotain, josta ihminen säikähtää ja tekee äkkiäisen liikkeen jolloin myös apina säikähtää ja saattaa purra.

Monkey forestiin suhtaudutaan siis usein varauksella, sillä turistit saavat apinoilta puremia päivittäin. Apina puree, jos sitä kiusataan. Jos ihminen osaa käyttäytyä, eikä apina ole sairas, ei miun mielestä pureman vaaraa ole. On tietty tapauksia, joissa apina sairaastaa esim. rabiesta, ja tällöin puree ilman syytäkin. Apinoita testataan sairauksilta usein, mutta tappelut vesikauhuisten katukoirien kanssa nostavat riskiä. Rabiekseen on käsittääkseni saatavilla etukäteen otettava rokote reissua varten, mutta harva rokottautuu pelkästään yhden puistovierailun takia, paikalliset eivät lainkaan. Jos pureman kuitenkin saa, on rokotehoito aloitettava vuorokauden sisällä, eikä se ole ongelma, jos saarella sattuu sellaista rokotetta sillä hetkellä olemaan. Se on nimittäin usein loppu, eikä saarelle sen toimittaminen ole kovin nopeaa. Saattaa siis joutua kiertämään muutamankin sairaalan, ennen rokotteen löytämistä. Lisäksi rokotteessa on monta osaa, eli se rokottaa myös matkakassaa.

Kuvia tuli tietysti räpsittyä kiitettävä määrä ja vaikka välineistönä toimii iphone, niin niistä tuli kivoja!

Tää on ehottomasti miun lemppari kuva kaikista. Pieni apina isossa metsässä, vähänku pieni Maari isossa maailmassa.

❤️ Maari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top