skip to Main Content

Elämä kolmessakymmenessä litrassa

Koska miusta on super mielenkiintosta, että mitä ihmiset pitää reppureissuilla mukanaan, niin avaan oman Lundhagseni teille.

Aloin suunnitella miun repun sisältöä valehtelematta 3kk ennen lähtöä ja oon sitä mieltä, että se kannatti. Ei oo nimittäin montaa juttua, jotka on osottautunu turhaksi, eikä hankintojakaan oo juurikaan tarvinnu tehdä. Pakkaajia on yhtä monta kun on matkailijoita, jollekkin ei meinaa 70 litrainen rinkka + 20 litran käsimatkatavara riittää ja joillekkin jää ylimäärästä tilaa 30 litran reppuun. Matkatavaroiden sisältö riippuu tietysti siitä, mihin on menossa ja kuinka pitkäksi aikaa. Vaatteiden suhteen oon kuitenkin sitä mieltä, että viikon ja kuuden kuukauden matkoille riittää mainiosti sama määrä vaatteita. Laadukkaita ja mahdolliman kestäviä tietty, koska pesutahti on kova. Miun perustopit on kaikki bikbokista ja oon maksanu niistä muistaakseni 4,95 kpl, joten kaks niistä on jääny jo matkan varrelle, ku meni jo sormi läpi kankaasta. Lisäks otin pelkästään sellasia vaatteita, jotka kaikki sopii keskenään, eli tosi tylsiä ja yksinkertasia yksilöitä kyseessä.

Taitavana ja ammattimaisena bloggaajana otin repusta ja sen sisällöstä kuvat, kun oltiin vielä Suomessa, juurikin tätä postausta varten. Poistoja ja lisäyksiä on tietty tullu, mutta aika samoissa ollaan pysytty.

Täällä mie siis säilytän koko miun elämää tällä hetkellä ja hyvin mahtuu! Ulkopuolella on neljä erillistä taskua, hyvät säätömahdollisuudet, sadesuoja ja täyttää käsimatkatavaran kriteerit. Miusta on tullu aika haka pakkaamisessa, kun sen on jo ihan muutaman kerran tehny ja tiiän tasan tarkkaan, mihin mikäkin kannattaa laittaa. Ulkopuolella ei oikeestaan oo tarvinnu säilyttää mitään, välillä huppari roikkuu noissa rimpsuttimissa.

 

 • Pienet pullot shamppoota, suihkugeeliä ja kasvojen pesugeeliä, kaikki näistä tais kestää noin kuukauden, kun välissä käytin hostellien aineita. Jos on muuten yhtään tarkka siitä, millä ittensä pesee, niin kannattaa varautua vähän isommalla määrällä. Aasialaiset ihannoi vaaleeta ihoa ja lähes kaikki kosmetiikka meikkivoiteista ja kasvorasvoista suihkugeeleihin sisältää valkasevia aineita, eli kannattaa olla tarkka siinä, mitä täältä ostaa.
 • Viiskymppistä aurinkorasvaa, tarttisin muuten vahvempaa, palan tollakin..
 • Pieni hammastahna ja harja, jota ei näköjään oo kuvissa.
 • Pienissä pyöreissä purkeissa on bephantenia ja kookosöljyä. Bephanten on vielä matkassa, kookosöljy ei, se vuos joka paikkaan joten miulla meni hermo ja nakkasin sen vietnamissa roskiin purkkeineen päivineen. Yks pieni purkki on tyhjänä, koska sitä saattaa tarvita.
 • Piilarit puoleksi vuodeksi ja pieni pullo piilarinestettä, sitä oon ostanu lisää ja saa aika helposti, Aasiassa käytetään paljon piilolinssejä.
 • Huulirasva, jonka ottamista epäilin, mutta on kyllä osottautunu pelastukseks monta kertaa, kun esim. lentokoneissa huulet kuivuu ihan korpuiksi.
 • Deodorantti, loppu aikoja sitten ja täältä on äärimmäisen vaikee löytää toimivaa EI valkasevaa dödöä.
 • Hoitoaine hiuksiin. Tosta riitti miun tukkaan kaks kertaa, enkä oo uutta ostanu, vaikka ois ehkä tarvetta.
 • Tamppooneja, näistä en voi muistuttaa tarpeeks. Täyttäkää kaikki repun ylimääränen tila niillä, työntäkää kenkiin, sukkiin, silmälasikoteloon, kaikkialle! Täältä ei nimittäin saa, oikeesti.

 

 

 • Pumpulipuikkoja ja vanulappuja. Näitä saa ympäri maailmaa, mutta halusin ottaa, ettei heti tarvii lähtee ettimään.
 • Kynsiviila, joka on nyt kolmessa osassa, oisin halunnu lasiviilan, mutten ollu varma että saako sitä viedä koneeseen.
 • Pinsetit jotka jo kerran katos ja jouduttiin ostamaan uudet.
 • Hiusharja ja ponnareita, niitä on kyllä enemmän ku 2.
 • Rakkolaastareita, joista ei oo käytetty yhtäkään ja ylimääräsiä minigrip pusseja koska trust me, tarviit niitä.
 • Ja tamppooneja, muistakaa!!!
 • Reseptittömiä lääkkeitä miulla on mukana vaan noi ibumaxit ja matkapahoinvointilääkkeet.
 • Reseptillisiä lääkkeitä on antibiootti varmuuden vuoks, jos viisaudenhammas alkaa kasvaa ja kiukutella ja ehkäsy.
 • Kynsileikkurit, antihistamiinia, malarialääkkeet ja särkylääkkeitä ollaan lisäks ostettu täältä.

 

 • Passi, jolle ei btw kannata hankkia sellasta koteloa, ne on epäkäytännöllisiä ja pitää repiä joka tarkastuksessa pois.
 • Kahdet kuulokkeet, koska en kestä jos toiset häviää.
 • Silmälasit
 • Matkapyyhe, jolle on ollu paljon käyttöä
 • Pieni vihko ja kynä, jotka kulkee tarvittaessa päivittäin mukana.
 • Ja miun partioaikojen lusikkahaarukkaveitsi, jota oon – uskokaa tai älkää – käyttänyt useesti!

 

Housuja lähti mukaan neljät, farkkushortsit, noi harmaat legginsit, yökkärishortsit ja lennolla jalassa olleet urheilulegginsit. Miulla on myös musta trikoomekko, mutta unohtu kuvasta. Näitten lisäks ostin Thaimaasta ohuet ja löysät hippihousut, mut niissä on jo reikä.

Kahdet bikinit, yhetki ois riittäny

3 t-paitaa, neljä toppia ja huppari.

Kolmet tavalliset rintsikat ja  yhet urheilua varten. Arvatkaa oonko käyttäny noita urheiluun tarkotettuja. Tuola pussissa on neljä paria sukkia ja 15(!!) pikkarit.

Tietokone, hiiri ja puhelimen laturi. Lisäks yks tärkeimmistä jutuista on toi kansio tärkeille papereille ja miulla on esim. lääkkeiden pahvipakkaukset litistettynä tonne myös tilaa viemästä.

Siinäpä ne koko komeudessaan. Äkkiseltään katottuna tosta puuttuu ainakin meikit, joita miulla on mukana ripsiväri, eyeliner, kulmakynä ja kulmaväri. Oon käyttäny niitä kolmena päivänä, mutta ne vie niin vähän tilaa, että roikkuu mukana. Lisäks oon ostanu kaks eri kokosta vihkoa, joista toinen toimii päiväkirjana ja toinen on kaikkee muuta sotkemista varten. Näillä vihoilla on ollu myös tärkee virka meidän hiirimattoina! Päiväkirjaa varten oon ostanu myö viis eri väristä mustekynää. Uusimpana tulokkaana ohut aikuisten värityskirja ja pienet puuvärit, oon niistä kovin onnellinen. Lisäks miulla oli tietysti lähtiessä lenkkarit jalassa ja Thaimaasta ostettiin flipflopit, jotka on ainaki toistaseks vielä ehjät.

Näistä jutuista vaan läppäri on Aatun repussa, koska meillä on vaan yks läppärilaukku ja sillä on muutenkin enemmän tilaa 😀 Aatulla on myös meijän adapteri, powerbank ja sen laturi ja molempien flipflopit.

Tää kaikki painaa 7 ja puol kiloa ja mahtuu tohon 30 litran reppuun, ja pärjään erittäin hyvin.

❤️ Maari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top