skip to Main Content

Massikeisarit

Yks syy blogille ja kaikista käytännön asioista höpöttämiselle on se, että jos joku lukijoista ikinä päätyy Kaakkois-Aasiaan reppureissulle, voi miun jutuista olla oikeesti jotain hyötyä. Siks haluun jakaa vähän tarkemmin, että mihin meillä on menny rahaa ja miten paljon. Mie en nimittäin tänne lähtiessä uskonu, että rahat riittää, mutta niin vaan ollaan kitkuteltu tänne asti! Kiitos vielä kaikille jotka on tehny tästä mahdollista. ❤️ Jokainen käyttää tietysti rahaa aina parhaaksi katsomallaan tavalla, enkä voi antaa tarkkoja ohjeita siihen, mutta suunnittelun kannalta varmasti hyödyllistä, että on suuntaa antavaa tietoa hinnoista. Miun oli ainakin ennen tänne lähtöä vaikea löytää tuoreita esimerkkejä hinnoista, varsinkin kun toiselle Indonesialainen kallis ravintola on halpa, kun meille taas ei, vaikka Suomen hintoihin verraten on. Lähtökohtasesti ollaan valittu ruuissa aina halvin vaihtoehto, eikä oo tarvinnu kyllä kertaakaan pettyä. Muutamia jokseenkin järkyttyneitä ilmeitä ollaan toistemme kasvoilla nähty, kun jossain kalliimmassa ravintolassa ollaan tilattu halvin mahdollinen ruoka ja saatu eteemme tietenkin hinnan mukainen pienin pieni annos. Halpoja vaihtoehtoja kuitenkin löytyy poikkeuksetta joka maasta ja kaupungista, kun vähän etsii. Halvimmissa paikoissa on myös yleensä paras ja kaikista paikallisin ja aito ruoka.

Miun oli pakko lisätä omaa visuaalista silmää miellyttämään muutama kuva täältä Borneosta, Kuchingista, jossa tällä hetkellä majaillaan.

Päiväbudjetti

Meillä on lähdöstä asti ollu päiväbudjetti, joka oltiin aluks laskettu 30 euroon, sen tuli siis sisältää yöpyminen, syöminen ja liikkuminen päivän aikana, mutta ei esim. lentoja tai muita ns. ylimääräisiä kustannuksia. Tässä 30 eurossa pysyttiin eka kuukaus vaihtelevasti. Thaimaan alhasen hintatason takia se oli helppoa, mut rahaa oli vielä paljon, joten ei oltu niin tarkkoja. Vietnamissa yövyttiin aika kalliisti, joten mentiin lähes päivittäin heittämällä yli ja Balilla loppua kohden ollaan oltu tosi tarkkoja ja pysytty uudelleen lasketussa 20€ päivässä budjetissa. Oon kaks viikkoa kirjannu ylös ihan jokaisen rahanmenon, jotta sitä on helpompi seurata ja saan myös pari päivää esimerkkinä tänne. En laita kaikkia 15 päivää koska a. En jaksa näpyttää eikä b. Ketään kiinnosta. Nää kaikki päivät on esimerkkejä Balilta, joten hinnat tietty sieltä.

 

15.1.2017

Aamupala 50 000 rp = 3,56€

Iso vesipullo 10 000 rp = 0,71€

Aatun energiajuoma 6 300 rp = 0,44€

Päivällinen 86 300 rp = 6,03€

Illallisen tarjosi hostellilta hyväntekijä- brittimies, joka kerto muuten viettäneensä Intiassa 3 vuotta vankilassa ja oppineensa siellä kokkaamaan ja syömään tulista ruokaa.

Koko päivän ruuat siis 152 600 rp, eli 10,66€

 

16.1

Aamupala 45 000 rp

Vesipullo 6 000 rp

Aatun energiajuoma 8 000 rp

Kauppaostokset 21 000 rp

Päivällinen 70 000 rp

Illallinen 50 000 rp

Koko päivä 200 000 rupiaa eli 14,22€

 

17.1

Aamupala ja vettä 35 000 rp

Lounas 50 000 rp

Päivällinen 77 000 rp

Hedelmiä ja Aatulle energiajuoma 35 000 rp

Yksi iltaruoka 20 000 rp

= 217 000 rupiaa eli 15,11€

 

19.1

= 212 000 rupiaa eli 14,76€

 

24.1

= 199 000 rp eli 13,86€

 

25.1

= 185 000 rp eli 12,88€

 

Muut kulut

Muita kuluja eli muita kuin ruoka- tai majoituskuluja kertyi tolta parin viikon ajalta seuraavasti:

 • Pyykkien pesu, meidän vaatteet painaa yhteensä n. 3kg. 73 000 rp = 5,08€
 • Taksi välillä Canggu – Ubud 300 000 rp = 20,89€
 • Skootterin vuokra neljäksi päiväksi 200 000 rp = 13,93€
 • Maarille käsikoruja suruun koska edellinen varastettiin 50 000 rp = 3,48€
 • Maarin pedikyyri suruun muuten vaan 85 000 rp = 5,92€
 • Bensaa mopoon 10 000 rp = 0,70€
 • Parkkimaksu riisipellon viereen 10 000 rp = 0,70€
 • Hyttysmyrkky 14 000 rp = 0,97€
 • Kauppareissu eli paristoja hiireen, shampoota, pumpulipuikkoja yms. 53 250 rp = 3,71€

Ylimääräsiin kustannuksiin meni siis kahdessa viikossa 55,38€, en oo ihan varma että oonko merkinny kaikkia, mutta merkittävimmät ostokset ainakin!

Lennot

Lennoista ollaan luonnollisesti valittu kaikista halvimmat mahdolliset yksilöt välilaskujen määristä välittämättä, ja oikeen hyvin ollaan pärjätty. Yhtään suurempia ongelmia ei olla koettu, vaikka lentokilometrejä on kertyny jo muutama. Lentokentillä parhaiten pärjää rauhallisena, valppaana ja maalaisjärkeä käyttäen. Miulla on ollu ongelmia pitää pää kylmänä, kun esimerkiksi jonotuskulttuuri ei kaikissa maissa ole niin kovin tuttu käsite, mutta niistäkin ollaan selvitty. Samalla tavalla kun siitä yöstä burger kingin sohvalla Vietnamissa. Mutta tosiaan, molempien lennoista ollaan maksettu yhteensä seuraavanlaisia summia:

Helsinki – Tukholma (3h välilasku) – Bangkok = 324€

Bangkok – Hanoi = 98€

Hanoi – Kuala Lumpur (3h välilasku) – Bali = 335€

Bali – Kuala Lumpur = 136€

= 893€

 

Majoittuminen

Ihan vertoilun vuoks ajattelin iskeä tähän nyt kaikki majotukset, missä ollaan oltu. Majotuksia on ollu laidasta laitaan, ok tason hotellista halvimpaan mahdolliseen hostelliin ja ilmaseen sohvasurffaukseen. Aattelin kirjottaa yöpymisistä vielä kokonaan oman postauksensa jossain vaiheessa ja kertoa mielipiteitä ja suosituksia. Hostelleja kun on niin paljon erilaisia eri sijainneilla ja mukavuuksilla, vaikka hinta olisi sama. Myös näissä hinnat on luonnollisesti kahdelta ihmiseltä.

Thaimaa

Bangkok

 • 12€ yö x 7 = 84€

Chiang Mai

 • 8€ yö x 7 = 56€

Chiang Mai

 • 9€ yö x 10 = 90€

 

Vietnam

Hanoi

 • 18€ yö x 1 = 18€

Cat Ba Island

 • 16€ yö x 12 = 192€

 

Indonesia

Bali

Ubud

 • 3€ yö x 7 = 21€ x 2 = 42 €

Uluwatu

 • 20€ yö x 2 = 40€

Canggu

 • 16€ yö x 3 = 48€

Ubud

 • 3€ yö x 11 = 33€ x 2 = 66€

 

Malesia

Kuala Lumpur

 • 12,5€ yö x 1 = 12,5€

Kuching

 • 10€ yö x 7 = 70€

Yhteensä 2 ja puoli kuukautta ollaan yövytty summalla 718,5€, joka tarkottaa sitä, että keskimäärin ollaan maksettu yöstä yheksän ja puol euroa. Tuo summa voisi olla myös pienempi, mutta ihan kohtuusuoritus ensikertalaisilta reippureissaajilta!

Maksutavat

Ollaan joka maassa käytetty pääosin käteistä, koska korttimaksu hyväksytään harvoin ja aina kannattaa foliohattuilla vähän, ettei korttia kopioida tai sieltä lähde liikaa rahaa. Ollaan nostettu rahaa pankista ja automaateista, mieluiten sellasista, joissa on vähintään kameravalvonta 24/7, mutta ihan kaikenlaisia on tullu vastaan. Eikä ainakaan vielä oo lähteny mitään ylimääräsyyksiä kummankaan kortilta, jos ihan jäätäviä lisämaksuja nostoista ei lasketa. Ne nostomaksut voi vaihdella atm-firmasta, omasta suomipankista, automaatin sijainnista ja nostetusta summasta riippuen. Välillä lähtee euro tai pari ja välillä jopa 10.

Oon loppupeleissä erittäin tyytyväinen meidän rahankäyttöön ja entisenä shoppailufriikkinä voin sanoa, että tän kasvattavampaa kokemusta ostosten saralta saa kyllä hakea. Kolmen kuukauden ajalta miun ”ylimääräset” ostokset on flipflopit, yhdet housut, kaksi pientä vihkoa, kuusi kynää, pinsetit, pienet puuvärit  ja värityskirja. Enkä oo ikinä ollu niin onnellinen puuväreistä, edes lapsena.

Ja arvatkaa mitä? Tein tälle blogille ikioman facebook sivut, eli kun siitä käy tykkäämässä, tulee uudet postaukset aina omaan uutisvirtaan. Koitan lisäks päivitellä sinne kuvia ja muita juttuja välillä. Facebook-sivulle pääset tästä!

❤️ Maari

This Post Has One Comment
 1. Ihan joka ikisen postauksen oon lukenu😊Hienosti kirjotat,ja mahtavaa että saat kokea ton kaiken🙌🏻 Yhteyttä ei oo pidetty,mutta uskallan nyt silti sanoa että oon ylpee siusta👍🏻ja oot ajatuksissa❤ Nauti loppu reissusta&stay safe🌎🖤

 2. Brucepek sanoo:
  Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.

  With this simple and intuitive application, you can swiftly download all your favorite online videos to your computer, in just a couple of moves

  Press the ”Download Now” button to download Flvto Youtube Downloader Cracked Latest.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> Flvto Youtube Downloader + Full Crack

  – Build: 1.3.1.40
  – Company: Hotger Corp.
  – Downloads: 3150
  – Download type: safety (no torrent/no viruses)
  – Status file: clean (as of last analysis)
  – File size: undefined
  – Price: free
  – Special requirements: no
  – Home page: flvto.com/youtube-downloader
  – Rating:

  Tags:
  Flvto Youtube Downloader Full Version Serial Keys Latest
  Flvto Youtube Downloader crack keygen for windows
  Flvto Youtube Downloader serial code
  Flvto Youtube Downloader crack version
  Flvto Youtube Downloader crack windows

  More software:
  Edraw Infographic cracked full
  Security Eye crack only
  RapidMiner Studio Keygen Crack
  Mobizen With License Key Latest
  Website 2 APK Builder Pro Full Version With Keys Latest
  Как обойти антиплагиат
  THE 10 BIGGEST MISTAKES MANAGING A CALL CENTER – Victor Midgley Training
  download google books
  Siyakhula 2016 – KHONORAH TRADING

 3. Brucepek sanoo:
  Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.

  Press the ”Download Now” button to download Cypheros TS-Doctor serial number.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> Cypheros TS-Doctor + Crack Latest

  Scan, fix and convert a large number of video streams that pass through a receiver, regardless of the recorder format (TS, MTS or M2TS)

  · Version: 2.2.18
  · Company: Frank Siek
  · Downloads: 925
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · File status: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: free
  · Special requirements: no requirements
  · User rating:

  Tags:
  cypheros ts-doctor crack fix, cypheros ts-doctor patch, cypheros ts-doctor crack latest, cypheros ts-doctor keygen free download, cypheros ts-doctor + full crack, cypheros ts-doctor full crack, cypheros ts-doctor crack for windows free download, cypheros ts-doctor keygen crack, cypheros ts-doctor cracked latest, cypheros ts-doctor keygen crack

  More software:
  Navigraph Charts Desktop Keygen Crack
  DSLR Remote Pro crack files
  SheetCAM TNG Keygen Serial
  Помощь повышение уникальности текста
  ?Te Sientes Incapaz de Conseguir el Exito? – mayura espai sitges
  Download Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge crack version
  Convert Google books to PDF, PNG or JPG
  free video downloader online
  Livre d’or | EV Chassis a Nismes
  ГДЗ: готовые домашние задания за 1-11 класс
  Software Cracks Keygens
  Repair missing or corrupt w1import.dll

 4. Brucepek sanoo:
  Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.

  Press the ”Download Now” button to download SparkoCam Keygen Crack.
  The whole process will just take a few moments.

  Mirror Link —> SparkoCam keygen serial

  A professional application that delivers an impressive collection of effects for live webcam streams, with the possibility to use Canon DSLR devices in webcam mode

  · Version: 2.6.5
  · Developer: Sparkosoft
  · Downloads: 2053
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · Status file: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: free
  · Special requirements: no
  · Rating:

  Tags cloud:
  sparkocam full crack, sparkocam crack only, sparkocam serial code, sparkocam crack version, sparkocam crack latest, sparkocam keygen crack patch, sparkocam license, sparkocam crack patch, sparkocam activator, sparkocam crack serial number

  More software:
  FastRawViewer license crack
  Easy Screen OCR Crack Serial
  vfxAlert cracked full
  как обмануть антиплагиат?
  Accomplished Executive | Doug Calaway
  Download Europa Universalis II Full Crack Latest
  EDS Google Books Downloader – download google books free
  how to download video from xvideos
  Direct service workforce competencies released – Annapolis Coalition
  ГДЗ, решебники, все ответы с 1 по 11 классы
  Software Cracks Keygens
  How to repair missing or corrupt api-ms-win-core-namedpipe-l1-1-0.dll

 5. Brucepek sanoo:
  Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.

  Click the ”Download Now” button to download TickTick + Crack Latest.
  The process will just take a few moments.

  Enlist all your tasks in a friendly environment you can access from the web or your mobile device, set task importance and schedule activities

  Mirror Link —> TickTick Cracked Latest

  · Build: 3.2.0.0
  · Patch date: June 18 2019
  · Company: TickTick
  · Downloads: 8285
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · Status: clean (as of last analysis)
  · File size: na
  · Price: 0
  · Special requirements: no
  · Supported systems: Win 10 64 bit / Win 10 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7
  · User rating:

  Tags:
  ticktick crack keygen serial, ticktick crack serial number, ticktick cracked, ticktick cracked full, ticktick + crack, ticktick full patched, ticktick crack and keygen free download, ticktick + crack, ticktick cracked latest, ticktick license crack

  More software cracks: this way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top