skip to Main Content

Pikkuruinen Kiina

Siis, kolme rapeeta kevätrullaa hapanimeläkastikkeella maksaa 30 bahtia. En tiiä tiesittekö, mutta se on euroissa 79 senttiä. Koita siinä sitte pitää joku järki ja olla syömättä kahtatoista kevätrullaa päivässä. Tiesin, että alussa rahan arvon tajuaminen on vaikeeta ja sitä menee enemmän, muttaku haluisin ostaa kaiken! Päiväbudjetissa ei siis ihan täydellisesti olla pysytty, mutta ei se ois ees vaikeeta, jos vaikka vähän yrittäis. No, nyt on ainakin nautittu siitä edullisesta ruuasta ja juomasta (ja flipflopeista ja housuista ja paidoista…). Rinkoista onneks loppuu tila joskus kesken tai muuten Aatun budjettilaskuri räjähtää.

img_6693

img_6668

img_6673

img_6691

img_6696

Varattiin eilen illalla majotus meidän seuraavaan kohteeseen eli Chiang Maihin, jonne lähdetään ens maanantaina, kun on aika jättää Bangkokille hyvästit ainakin 22. päivään asti. Auki on vielä semmonen pikku seikka, että miten kuljetaan tää 700km matka maanantaina. Varteenotettavia vaihtoehtoja on ainakin bussi ja yöjuna ja pelkästään busseissa on niin paljon eroja, että meinaa valinnanvaikeus iskeä. Maksetaanko matkasta 10€ enemmän makuuasentoon menevistä penkeistä ja ilmastoinnista vai pysytäänkö tässä (erinomaisesti onnistuneessa) säästölinjassa ja kärvistellään ei niin mukavissa olosuhteissa 12h? Nähtäväks jää.

img_6694

Ostettiin nää yks ilta jälkkäreiks, ku käveltiin kotiin ja ekalla haukulla sisältä paljastukin nakki!

img_6676

 

Päivät täällä on tosi samanlaisia, mutta kuitenki erilaisia. Ollaan käyty joka päivä tuolla joen toisella puolella ja tänään jopa Chinatownissa asti! Selvitin muuten ton ehkä-joen nimen ja se on Chao Phraya, ehkä. Aika levee se on ja lähinnä siinä kulkee pitkiä veneitä ees takasin joissa on kyydissä turisteja muualta Aasiasta, Kiinalaisia ja Japanilaisia enimmäkseen. Kiinalaisista turisteista sujuvasti takasin aiheeseen eli Chinatowniin. Valittiin viikon ainoa aurinkoinen päivä tolle hurjalle 6km kävelylle ja sen kyllä huomas. Seitsemännen armeijatavaraa ja aseita myyvän kaupan jälkeen alko jo tosissaan kiukuttaa ja olin varma, ettei ikinä päästä perille. En muuten tiiä, onko se täällä joku juttu, mutta tuntu, että jokaisella kadulla on oma tuote mitä myydään. Esimerkkinä nää asekaupat oli keskittyny kaikki vieri viereen, seuraavana tuli tuulettimet ja ompelukoneet ja lopuksi putkitelkkarit. Eikä näitä ollu vierekkäin yhtä tai kahta, vaan vähintään viisi. No, perille kuitenki päästiin kuumuudesta huolimatta ja vietettiinkin siellä pari tuntia kierrellen kunnes nälkä yllätti ja kirmattiin takaisin halpojen kevätkääryleiden ja nuudeliannosten luokse. En osaa sen enempää tosta Chinatownista käynnistä sanoa, kun että ihan kiva kokemus, törkeesti ihmisiä ja se mitä siellä ei myydä, ei tarvii ostaa.

Siellä näytti siis tältä:

img_6713

img_6715

img_6714

img_6711

Ehin muuten olla jo ilonen siitä, miten hyvin unirytmi käänty heti sopivaksi, kun ei lennolla nukuttu ollenkaan. Ihan syystä olin helpottunu, sen ensimmäisen yön.. Mie nimittäin nukahin eilen kuudelta aamulla. Ei siinä muuta, mutta tästä huoneesta ois kiva päästä seuraaavana päivänä ulos ennen pimeää. Ollaan siis nyt yritetty herätä ajoissa, mutta esimerkiks eilen nousin kolmelta, hyvä yritys siis. Nyt kello lähentelee taas yhtä, eikä väsymyksestä oo tietookaan.

Yrittänyttä ei laiteta, öitä!

❤️Maari

This Post Has 4 Comments
    1. Vaik on hyviä ni luulen ettei hetkeen tee mieli tän reissun jälkee! Ja joo, ostettiin VIP bussiin liput 💶💶😉

  1. En kestä ku kuvittelen Aatun huutamas ku sen budjettilaskuri ei oo järjestykses😂😂.. Oon vähä hidas ja luin kaikki postaukset vast nytte läpi mut eikai se haittaa🙄😚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top