skip to Main Content

Typerä tiistai

Viimeset päivät Bangkokissa pidettiin sairastupaa. Tiistaina otettu rokote nosti Aatulle kuumeen, joten perjantai ja lauantai oltiin aikalailla pois pelistä. Asteista en tiiä, mutta niin kärsivältä näytti, että keräsin yhtenä keskiyönä miun kaikki voimat ja rohkeuden ja kävin yksin sadan metrin päässä kaupassa. Sunnuntaina oli pakko lähteä kylille ostamaan bussilippuja seuraavalle päivälle Chiang Maihin ja päädyttiinkin pitkän etsinnän jälkeen pienelle syrjäkadulle erittäin kyseenalaseen toimistoon, jossa koko perhe hengaili ja katto telkkaria. Chiang Main majottaja oli sitä yhtiötä kuitenkin suositellut, joten otettiin liput siitä. En tiiä millasta muiden yhtiöiden busseilla on matkustaa, mutta tää kyllä kannatti! Vaikka tuntu pahalta maksaa matkoista yhteensä 1500 bahtia eli n. 40€, en kadu kyllä hetkeäkään. Bussi lähti 10:15 maanantai aamuna, joten herättiin aikaisin, kerättiin kimpsut ja kampsut ja ajeltiin kahdella eri taksilla bussiasemalle, kun ensimmäinen heivas meidät 3km päähän kohteesta. Miun ennakkoluuloista huolimatta bussi lähti ajallaan ja voin sanoo, että en oo ikinä matkustanu kymmentä tuntia noin mukavasti. Penkit oli valehtelematta kaks kertaa pohjolan liikenteen penkkien levysiä, hierovia ja makuuasnetoon säädettäviä, bussi ilmastoitu ja ton 10h matkan aikana henkilökunta tarjoili meille mm. nakkisämpylän, muffinssin, vettä, pysähdyksellä buffet lounaan, teetä ja maissimaitoa (:D). Kaikille jaettiin myös peitot, tyynyt ja kuulokkeet ja jokaisella matkustajalla oli oma tv. Vaikkei kyyti ainakaan ylemmässä kerroksessa ollu ehkä tasasinta, nukkuminen onnistu ja elämä tuntu muutenki mukavalta koko matkan, joka kesti muuten lähes 2 tuntia pidempään kun oli tarkoitus, mutta ei kyllä haitannu. En voi siis muuta, kun suositella Sombat Touria ja niitten Supreme busseja.

img_6755

img_6752

img_6751

Saavuttiin eilen siis yhdeksän aikoihin Chiang Maihin ja hypättiin sellasen punasen katetun lava-auton kyytiin, ne on sellasia taksin ja tuktukin välimuotoja, että kun istut sielä kontissa, muista pitää rinkasta kiinni. Täällä ei hirveesti osotteista perusteta, vaan esimerkiks talot numeroidaan sen mukaan, mikä millonki on rakennettu. Lisäks kahella samaan suuntaan menevällä vierekkäisellä kadulla saattaa olla sama nimi. Tästäkin huolimatta löydettiin perille ja meitä oli vastaanottamassa Vladimir, joka on muuttanu Thaimaahan Venäjältä muutama vuosi sitten ja löytäny täältä vaimon. Vladimir kerto meille paljon Chiang Maista ja anto neuvoja tälle viikolle. Kysy myös meitä mukaan eilen, kun oli ite menossa syömään. Tosi lämmin vastaanotto siis ja mukava huone, niin mukava, että tänään heräsin neljältä… Tänään ollaan siis vaan käyty syömässä pad thait ja tultu takasin kotihiireilemään ja tekemään töitä.

img_6750

img_6747

Vladimirin suosituksesta tällä viikolla ois tarkotus käydä ainakin tuolla vuorella Wat Phra That- temppelillä sekä yömarkkinoilla. Tää majotus on varattu ens tiistaihin eli ainakin viikko aikaa tutustua tähän kaupunkiin, saa nähdä mihin tie vie seuraavaks. Nyt pohdin että jaksaisko kattoa linnan juhlat, luulis onnistuvan ton neljään nukkumisen jälkeen.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

❤️Maari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top